infraroodscreening

Zoeken

|

Screeningcentra

|

Over ons

|

Contact

|

Facebook

|

Facebook
Home

Onze visie

Technologie

Software

Thermische analyse

Training

Voor wie


Veelgestelde vragen medische thermografieWat zijn de belangrijkste aspecten bij de keuze voor een infraroodcamera?
  • De grootte van de beeldmatrix (bijvoorbeeld: 640 x 480). Dit geeft het aantal pixels weer in de afbeelding. Vandaag is de medische norm ten minste 320 X 240 ofwel 76.800 pixels. Wij geven de voorkeur aan 640 x 480, maar het is ook mogelijk om een 1280 x 1024 HD camera met interne koeling te leveren (voor research en ziekenhuizen).
  • De temperatuursgevoeligheid. De beste camera meet tegenwoordig <50mK (milliKelvin) of <60mK nauwkeurig, waardoor de detectorgevoeligheid 0,05 of 0,06 graden is bij 30 įC. Oudere camera's hebben een nauwkeurigheid <100mK. Onze HD Camera heeft zelfs een temperatuurgevoeligheid van 0,025 graden Celcius!
  • Radiometrie is van groot belang. Dit betekent dat de kalibratie van de camera gebeurt in de camera. Niet-radiometrische camera's (er zijn er vele in de medische markt) hebben de kalibratie in de computersoftware ingebouwd. Deze infraroodcamera's zijn technisch wel 'beeldvormers' maar de weergegeven temperaturen zijn niet gelijk aan de werkelijke temperatuur.
  • Een ander kenmerk dat van belang is voor de beeldkwaliteit is de "non-uniformiteitscorrectie" die bekend staat als NUC. Het is belangrijk dat deze NUC-functie een volautomatische is en op de camera zelf zit. De NUC-functie zorgt voor een permanente kalibratie.

Ik heb gehoord dat een beeldmatrix van 160 x 120 kan worden "geŽxtrapoleerd" naar een 320 x 240, is dat juist?

Extrapolatie is een programmeerfunctie en heeft niets te maken met de daadwerkelijke beeldmatrix. Er is een aanzienlijk prijsverschil tussen de camera's, de reŽle beeldmatrix is dus zeer belangrijk en is niet te extrapoleren naar een hogere matrix. Eigenlijk raden wij aan om altijd onze IS-64 (640 x 480) camera te nemen.

Kan infraroodscreening kanker opsporen?

Infraroodscreening dient niet voor het diagnosticeren van kanker. Diagnostische apparatuur voor kanker wordt pas na vele jaren, op het moment dat de methode zich bewezen heeft, geaccepteerd. Infraroodscreening is bedoeld om in te zetten als ondersteuning bij de diagnose van ziekte of andere omstandigheden, bij de genezing, vermindering, behandeling of preventie van ziekte, of is bedoeld om het therapieverloop vast te stellen. Toch betekent dit niet dat het kanker detecteert. Het is nuttig om vroegtijdige afwijkingen vast te stellen en aan de hand daarvan verder onderzoek te laten doen, zoals bloedonderzoek of andere methoden.
infrarood-medische-thermografie-softwareinfrarood-medische-thermografie-softwareinfrarood-medische-thermografie-software

Menu

> Historie
>
Toepassingen
>
Demonstratie
>
Ontstekingen
>
FAQ
>
Accessoires


Meer

> Screeningcentra
>
Borstscreening

>
Service contract
> Publicaties en boeken
> In de media


Energetic Health Systems BV

Postbus 7469
3280 AG Numansdorp
Nederland
0186 844 344


Sitemap

Disclaimer

Privacy statement

© 2017 All rights reserved